SPECIALISTIČNI  CENTER  ZA OSTEOPATIJO

Dejavnost centra

O osteopatiji

Uporabnost osteopatije

Program zdravljenja

Zdravljenje z osteopatijoNaslov:
DEPAL ZDRAVJE d.o.o.
Peričeva 15,
1000 Ljubljana

e-kontakt:
info@depalzdravje.si 

Ordinacija I -
DEPAL LJUBLJANA
Lokacija:

Bežigrajski dvor
Peričeva 15, Ljubljana
Delovni čas:
od ponedeljka do petka
9.00-13.00 in 15.00-19.00
Naročanje:
tel: 01 / 430 45 70
gsm: 051 655 777
gsm: 051 842 143

Ordinacija II -
TERME DOBRNA
Lokacija:

Medicinski center,
Hotel Vita,
Dobrna pri Celju
Delovni čas:
sobota: 10.00-14.00
Naročanje:
tel: 03 / 780 81 40
tel: 03 / 780 81 41OSTEOPATIJA - MEDICINA PRIHODNOSTI

»Človeški organizem nosi v sebi zmožnost biti zdrav.
Kdor to zmožnost spozna in jo podpira,
se lahko boleznim izogne ali jih zdravi.«

Andrew Taylor Still, utemeljitelj osteopatije


OSTEOPATIJA, kot medicinska veda, izhaja iz predpostavke o enotnosti strukture (zgradbe) in funkcije (delovanja) človeškega organizma, tako v zdravem stanju kot v času bolezni. Za osnovni temelj osteopatije velja »življenje je gibanje«, kar se nanaša na vse v človeškem telesu – organizem kot celoto, posamezne telesne dele, posamezne organe in tkiva ter vsako posamezno celico oziroma kemične snovi. Vse naštete dejavnosti človeškega telesa potekajo v soodvisnosti med zgradbo in delovanjem posameznih telesnih delov. Zato osteopatija obravnava in zdravi človeka kot celoto vseh naštetih življenjskih procesov.

VRSTE OSTEOPATIJE:
- parietalna osteopatija (gibalni aparat – kosti, mišice in sklepi)
- visceralna osteopatija (ožilje, notranji organi)
- kranio-sakralna osteopatija (lobanja in hrbtenica)OSTEOPAT se s pacientom najprej obširno pogovori, potem pa opravi temeljito telesno preiskavo. Najpomembnejši osteopatski diagnostični pripomoček so osteopatove dlani, ki s posebnimi diagnostičnimi postopki (neboleče, plitko in globoko tipanje - palpacija) zaznajo motnje delovanja v posameznih telesnih delih (tkivih in organih). Nadaljnje specialne manualne osteopatske terapije pa v organizmu sčasoma vzpodbudijo blokirane samozdravilne sposobnosti, ki jih potrebujete, da bi lahko z lastnimi močmi premagovali različne zdravstvene težave. Dober osteopat pozna tudi meje svojega znanja in vas bo napotil k zdravniku – specialistu, če oziroma ko vaših težav ne bo mogel več zdraviti.

Osteopatija je priznana uradna veja medicine v ZDA in Rusiji. Poklic Osteopat je verificiran v številnih državah EU: Anglija, Francija, Španija, Belgija, Nizozemska, Avstrija, Nemčija. V Sloveniji pa osteopatija kot medicinska veda oziroma poklic žal še ni uveljavljena, zato se izvaja le izven uradnega zdravstvenega sistema.Vse pravice pridržane
© DEPAL ZDRAVJE d.o.o.


Pravno obvestilo | Avtorji spletnega mesta
Postavitev in gostovanje Prolog d.o.o., Logatec